rust, reinheid en regelmaat

Zwemmend langs de kanalen struikel ik over een keur aan programma’s in kerstsfeer. Ergens tussen de VRT en ‘de commerciëlen’ zit Stephen Fry in een wanstaltig kerstmankostuum zijn eloquente spelletje QI voor. Het jaaroverzicht van Have I Got News For You is al achter de rug. De meeste kookprogramma’s hebben hun hoogtepunt al bereikt, maar het einde is nog lang niet in zicht. Wat ze ons voor vandaag ook allemaal wijs hebben willen maken.

Het overvalt me een beetje. Al die feestelijkheid. De afgelopen week was eerder hectisch. Druk, ontluisterend, afmattend. Het gaat allemaal een beetje langs me heen. Wanneer ik mijn best doe, kan ik me nog net op een ding tegelijk concentreren. Daar houd het wel zo’n beetje mee op. Misschien moest ik mezelf maar even onder de douche door naar mijn bed slepen. En dan morgen langzaam op de rem. Voor ik de feestdagen voorbij gegleden ben.

2 comments
  1. Waar staat GF eigenlijk voor

    1. Grote Fantast, Glimmend Fietspak, Grijze … Euh nee, dat zijn gewoon mijn initialen Eef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.